szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jól teszik, hogy gyorsan jelszót cserélnek az AdultFriendFinder, Cams.com, Penthouse, Stripshow vagy iCams.com közösségi oldalak felhasználói – ezt ajánlják több portálon is azután, hogy kiderült: több mint négyszázmillió felhasználói fiókhoz szereztek hozzáférést az érintett szexoldalakat feltörő hackerek.

Tavaly nyáron hasonló botrány okoztak hackerek azzal, hogy feltörték a titkos kalandokra építő Ashley Madison oldalát, ellopták 37 millió tagjuk adatait, és elkezdték azokat nyilvánosságra hozni. Ott nem az adatok kiszivárgása jelentette az érzékeny pontot, hanem az, hogy kiderülhetett, ki is van fent a megcsalós oldalként emlegetett Ashley Madisonon.

Most a FriendFinder Networkhöz tartozó oldalak feltörlésével több mint 412 millió felhasználó adataihoz fértek hozzá a hekkerek, szemben az Ashyley Madison 30 milliós táborával, valószínűleg még októberben.

Úgy tudni, a világ legnagyobb szex- és szvingerközösségeként ismert AdultFriendFinderen 300 millió fiókhoz fértek hozzá, az élő szexchatelésre használt Cams.com oldalon 62 millió, a Penthouse.com oldalon 1,4 millió, az iCams-en 1,1 millió jelszót kaparintottak meg.

A LeakedSource szerint a megszerzett adatokat állítólag nem akarják nyilvánosságra hozni.

A TechCrunch.com szerint a netes kalózoknak nem volt nehéz dolguk, mert a FriendFinder Network oldalain gyenge megoldással próbálták védeni a felhasználók adatait. Ráadásul a betolakodók megtalálták a szervereken 15 millió volt felhasználó fiókját is, akik elvileg törölték már az adataikat.

A FriendFindertől annyit közöltek, hogy vizsgálják a történteket, illetve gondoskodtak a megfelelő védelemről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Remek funkció jön az Androidba: wifis jelszavak pofonegyszerűen

Remek funkció jön az Androidba: wifis jelszavak pofonegyszerűen

II. Erzsébet királynő Zoomon keresztül üzent azoknak, akik félnek a vakcinától

II. Erzsébet királynő Zoomon keresztül üzent azoknak, akik félnek a vakcinától