szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem egy új iPhone vagy iPad, de nem is MacBook vagy Apple Watch lesz a legújabb Apple-termék, hanem egy exkluzív kivitelű, gazdag tartalmú fotókönyv.

Az Apple új exkluzív kivitelű fotókönyve méltó krónikája a cég 20 éves tervezési bravúrjainak. A Designed by Apple in California című könyvet a legendás Apple-vezér, Steve Jobs emlékének ajánlják. A kötet nyolc éven keresztül készült, és a cég ikonikus termékeit, a használt anyagokat és technikákat bemutató 450 fotó mindegyikét a neves fotós, Andrew Zuckerman készítette.

©

A könyvhöz az Apple vezető tervezője, Jonathan Ive írt előszót. Ebben elmondja, hogy bár a könyv központi témája a dizájn (a fotókönyv az Apple-dizájn történetét meséli el), azonban nem a tervezőcsapatról, a kreatív folyamatokról vagy a termékfejlesztésről szól. Ehelyett objektív ábrázolása az Apple munkájának, értékeinek, aggodalmainak, céljainak. Cégüknél mindig arra törekedtek (és több-kevesebb sikerrel meg is valósították), hogy olyan termékeik legyenek, amelyek egyszerűek, következetesek, kikerülhetetlenek, és úgy összességében ne legyen észszerű alternatívájuk. Ive reméli, hogy ez a kiadvány is segít megérteni, miért ilyenek ezek a termékek, és inspirációul szolgálhat majd a tervezéssel foglalkozó diákoknak is.

©

A vászonkötéses, keményborítós könyvet fényes, ezüst szélű aranyozott papírra nyomták, azaz nemcsak a belbecs, hanem a külcsín is exkluzív. Kétféle méretben jelenik meg, a kisebb, nagyjából A4-es változat ára 199 dollár (körülbelül 57 ezer forint), a nagyobb, 33 x 41 centis kiadvány pedig 299 dollárba (86 ezer forintba) kerül.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyan műkezet tervezett gyerekeknek egy afrikai cég, amely együtt nő használójával

Olyan műkezet tervezett gyerekeknek egy afrikai cég, amely együtt nő használójával

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Az épp kirúgott főszerkesztő-helyettes passzolhat leginkább az Index új tulajának terveihez

Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait

Ha kamuméter mérné a kormány ígéreteit, nem hitegethetné a járvány kárvallottjait