szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb javítási programot jelentett be az Apple, ezúttal az iPhone 6s-ek akkumulátorai miatt.

Néhány napon belül két javítási programot is kénytelen volt bejelenteni az Apple. Az egyik az iPhone 6 Plusok érintési rendellenességével volt kapcsolatban (a részletekről itt olvashatnak), míg a mostani az iPhone 6s-eket, pontosabban azok akkumulátorát érinti.

Néhány felhasználó arra panaszkodott, hogy készülékük váratlanul kikapcsol, annak ellenére, hogy az akku legalább 50 százalékosan fel van töltve. Az ilyen telefonok akkuját ingyen kicseréli az Apple. Cupertinóban állítják, hogy csak nagyon kevés iPhone 6s érintett, azokról lehet szó, amelyek 2015 szeptemberében és októberében készültek.

©

Az Apple (épp a Note7-ügy miatt) hangsúlyozza, nem biztonsági problémáról van szó, ezek az akkuk nem fognak robbanni, nem fenyegetik a felhasználó testi épségét. A javítási program kizárólag a szóban forgó problémát érinti, ezt valamennyi bevitt készüléknél ellenőrizni fogják.

Korábban a Kínai Fogyasztóvédelmi Egyesült (CCA) vette fel a kapcsolatot az Apple-lel, miután sok felhasználó panaszkodott telefonja váratlan kikapcsolódásáról. Az Apple korábban nem adott ki nyilatkozatot ezzel kapcsolatban, de az újabb javítási program egyértelmű beismerése a problémának. Hogy konkrétabban hány készülék lehet érintett, arra vonatkozóan nincsenek információk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Meghalt Szabó László, a Tévémaci megalkotója

Szijjártó: Nem veszélyes, ha a Kínai Népköztársaság egyeteme folytat diplomáciai képzést Budapesten

Szijjártó: Nem veszélyes, ha a Kínai Népköztársaság egyeteme folytat diplomáciai képzést Budapesten