szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Néhány hónapon belül kerül piacra a Quick Charge 4.0-s technológia, amit az új Snapdragon processzorral ellátott készülékek támogatnak majd. Előnye a nagyon gyors töltés.

A Qualcomm gyorstöltési technológia már eddig is igen hatékony volt, a jelenlegi legjobb fejlesztésük, a Quick Charge 3.0 alig 35 perc alatt képes feltölteni nulláról 80 százalékra a telefon akkumulátorát. A cég azonban bejelentette, a jövő év elején érkező Snapdragon 830-as processzoruk már az újgenerációs, Qucik Charge 4.0-át támogatja majd, amivel még gyorsabb lesz a töltés: a Mashable beszámolója szerint 15 perc alatt már 50 százalékon lesz a mobil.

A Fudzilla beszámolója szerint a cégnek sikerült olyan töltőt kifejleszteniük, ami 5 V-os feszültségen 4,7 – 5,6, míg 9 V-os feszültségen 3 Ampert ereszt a telefonra. Mindez azt jelenti, hogy képes lesz az eddiginél is nagybb sebességgel juttatni az áramot az akkumulátorba anélkül, hogy az megsérülne.

A Qualcomm gyorstöltési technológiájának alapja, hogy a rendszer a töltés minden pillanatában képes felismerni, hogy pontosan milyen mennyiségű energiára van szüksége a telefonnak. Ennek köszönhetően az akkumulátor töltés közben nem fog túlmelegedni, hiszen csak a megfelelő mennyiségű energiát kapja meg.

A cég szerint a Quick Charge 4.0 az INOV (Intelligent Negotiation of Optimum Voltage) rendszernek köszönhetően azt is lehetővé teszi, hogy a nagyobb akkumulátorokat is gyorsan lehessen feltölteni. Azt viszont egyelőre nem tudni, a Quick Charge 3.0-hoz képest hány perccel gyorsabban fogja feltölteni a készüléket 0-ról 80 százalékra. Az is kérdés, vajon sikerül-e megugrani a jelenlegi leggyorsabb töltést lehetővé tévő Oppo eredményét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglepő felfedezés a 14 hónapos babákról: képesek logikai úton kikövetkeztetni mások preferenciáit

Meglepő felfedezés a 14 hónapos babákról: képesek logikai úton kikövetkeztetni mások preferenciáit

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük

A Facebooké lett egy újabb cég is, egymilliárd dollárt fizethettek értük