szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem meglepő, hogy a javítási programon túl az Apple vizsgálatot is indított az ügyben, miért van gond bizonyos iPhone 6s-ek akkumulátorával.

Elég kínos, hogy néhány napon belül két javítási programot is meg kellett hirdetnie az Apple-nak. Az egyik az iPhone 6 Plusok kijelzőjének rendellenességét, a másik bizonyos (állítólag 2015 szeptembere és októbere között készült) iPhone 6s-ek akkumulátorát illeti.

Érthető, hogy mindez az Apple-t is módfelett izgatja, és – amint arról a China.org is hírt adott – az Apple belső vizsgálata úgy találta, hogy az akku-gondokért a nem gyári töltők használata a felelős – Kínában rengeteg olcsó töltő van a piacon.

A rossz minőségű töltők tönkretehetik az akkumulátorchipeket, amelyek így nem tudják megbízhatóan jelenteni az akku állapotát az iOS-nek, a telefon pedig idő előtt kikapcsol. Sajnos az is kiderült, hogy egy ilyen meghibásodás után egy egyszerű akkucsere nem is elég, az alaplapot is cserélni kell.

©

Első pillanatban úgy tűnhet, meg is oldódott a gond (nem véletlen, hogy elsősorban Kínából érkeztek a panaszok az akkura), azonban közben kiderült, olyan telefon is produkált hasonló jelenséget, amelyet kizárólag gyári töltővel töltöttek, és az sem egészen világos, hogy miért csak egy adott időben gyártott telefonokat érinti az ügy. A belső vizsgálatról egyelőre csak bennfentesek szórtak el hírmorzsákat, az Apple hivatalosan még nem nyilatkozott. Talán ha ez megtörténik, többet fogunk tudni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható

Új ikonok érkeznek a Windows 10-be, de más újítás is várható

Videó: Megcsinálták a világ első iMac-jét, amiben az M1 processzor dolgozik

Videó: Megcsinálták a világ első iMac-jét, amiben az M1 processzor dolgozik

A dohányboltok is nyitva maradhatnak

A dohányboltok is nyitva maradhatnak