szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megerősítette a Deutsche Telekom (DT), hogy egy valószínűsített hackertámadás miatt közel egymillió előfizetőjük maradt internet-, telefon- és tévészolgáltatás nélkül Németországban.

A DT közlése szerint az előfizetőknek kiosztott routerek egy részében keletkezett hiba jellege arra utal, hogy hackertámadás miatt váltak elérhetetlenné az otthoni szolgáltatások 900 ezer előfizetőjüknél vasárnap Németországban. A szakemberek munkájának köszönhetően hétfő délre nagyjából 400 ezerre csökkent a problémában érintett háztartások száma, ami határozott előrelépés, de még mindig rengeteg embernél van gond.

A Reuters által megkérdezett kibervédelmi kormányzati források szerint is egyértelmű, hogy nem műszaki hiba, hanem hackertámadás áll a háttérben.

A DT közlése szerint a hiba nem kötődik egy-egy földrajzi területhez, 20 millió előfizetőjük közül szerte az országban vannak érintettek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!