szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meghekkelték a Trump Towert a Google Mapsen, és egy elég rossz hangzású névvel helyettesítették a felhőkarcolóét. A Google már orvosolta a problémát.

Az 58 emeletes Trump Tower többek között a frissen megválasztott amerikai elnök otthonául szolgál Manhattanben, a Fifth Avenue-n. Aki szombaton keresett rá a Google Mapsen az épületre, az egy pillanatig azt hihette, rosszul lát, a Trump Tower helyett ugyanis Dump (szemétdomb) Tower szerepelt a térképen. A Trump International Hotel and Tower helyett is Dump International Hotel and Towert találhattak. Az átnevezés (amely egyeseket megmosolyogtatott, másokat felháborított) csupán néhány óráig élt, vasárnap kora reggelre minden visszaállt az eredeti nevére.

©

„Időnként olyan nevek jelennek meg a Google Mapsen, amelyeknek nem kellene, és elnézést kérünk az ebből adódó esetleges kellemetlenségekért. Csapatunk azonnal intézkedett, és orvosolta a problémát” – nyilatkozott a Google szóvivője.

A Google Map Meter egyébként bárki számára lehetővé teszi, hogy módosítsa a térképet. A Google lehetővé teszi, hogy a felhasználók szerkesszék az utakat, jeleket helyezzenek el a Mapsen, de ideális esetben ezeket a beavatkozásokat moderátorok felügyelik. Ennek ellenére időnként becsúszhatnak „pontatlanságok”, mint ahogy az ebben az esetben is történt.

Donald Trump egyelőre még nem nyilatkozott a közösségi médiában a névváltoztatásról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!