szerző:
hvg.hu

Saját közösségi szolgáltatást indított a Lego, amit mindenben az építőkockákra alapoz.

A közösségi oldalakra – a felhasználói szabályzatok szerint – nem regisztrálhatnak gyerekek, a Facebook például csak 13 évesnél idősebbek számára nyitott. Persze a gyakorlatban ezzel szinte senki nem foglalkozik, elég csak a regisztrációnál kiválasztani egy tetszőleges születési dátumot, és máris szabad a pálya. A Facebook különböző módszerekkel – például a személyi igazolványok szúrópróbaszerű beszkenneltetésével – próbálja távol tartani a fiatalabbakat. A Lego a gyerekek korlátozáson alapuló nevelése helyett egy másik megoldást választott a “biztonságos internetezéshez”: csinált nekik egy új közösségi szolgáltatást.

©

A Lego Life névre hallgató új közösségi hálózat lényegét az adja, ami a magának a dán vállalatnak is: a legózás. A Lego reményei szerint a felhasználók – akik digitálisan személyre szabott minifigurát állíthatnak be profilképnek – nem őzzé maszkírozott szelfikkel vagy mosdóban készült önfotókkal szerezhetnek majd elismerést ismerőseiktől, hanem azzal, hogy feltöltik, mit is sikerült megépíteniük legóból. A vállalat ígérete szerint építős kihívásokat is rendre hirdetnek majd a rendszerben, valamint lesznek rejtvények is.

©

A közzétett képeket természetesen lehet kommentelni, de nem a klasszikus formában: saját szöveg helyett sok legós hangulatjel, illetve néhány előre megírt választ rejtő matrica segíti a véleménynyilvánítást. De nem csak a jelek legósok: a hirdetéseken is az új készletek láthatók.

Bár a szolgáltatást elsősorban gyerekeknek szánják, de nem lennénk meglepődve, ha előkerülne jó pár olyan felnőtt is, aki már csak azért is vesz karácsonyra legót a gyerekének, hogy aztán ő is játszhasson vele.

©

A Lego Life-ot telefonos alkalmazásokkal lehet használni, androidos készülékekre és iPhone-ra is elkészült az app. A szolgálatás első körben az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban elérhető. Az első negyedéves bővítési tervben nincs benne Magyarország, de ha minden jól megy, valamikor idén nálunk, magyar nyelven is elérhető lesz a legóélet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!