szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar Tesco üzletszabályzatában jelenleg ugyan szerepel, hogy a vásárlók nem fotózhatnak az áruházakban, de a vállalat átgondolta a dolgot: eltörlik. De vannak láncok, melyekben továbbra is nagy lesz a szigor.

Aki próbált már fotózni valamelyik nagyobb áruházlánc boltjában, szinte biztosan találkozott már a jelenséggel, hogy jobb esetben egy kedves, rosszabban egy nem túl szofisztikált nyelvezetet használó eladó, sőt néha egy biztonsági őr ennek abbahagyására kéri őt. Sőt, mi magunk olyat is átéltünk már, amikor a képek törlését kissé eltorzult arccal követelte kérte szépen a személyzet.

Az Index rákérdezett a Tescónál arra, hogy valóban van-e náluk ilyesmit tiltó szabály. Kiderült, hogy ugyan valóban létezik a fotózást tiltó szabály, a Tesco vezetősége átgondolta és felülvizsgálta a dolgot, és hamarosan el is törlik az egészet.

A tiltás még abból az időből maradt fenn, mikor nem volt mindenkinek fényképező a telefonjában, és valószínű volt, hogy ha valaki fotóz a boltban, az vagy ipari kémkedést folytat vagy engedély nélkül fotózó újságíró – írja a lap. (A hivatalos fotózáshoz ezután is engedély kell majd, ahogy az olyan felvételek készítéséhez is, melyen felismerhetők emberek. De ezt törvény teszi kötelezővé.)

Bár elméletileg az IKEA-nál és az Auchannál is van hasonló szabály, az Indexnek azt nyilatkozták, hogy csak láthatóan kirívó esetekben kérik a vásárlókat ennek betartására. A Sparnál is van szabály, de nyitottak a változtatásra. A Media Marktnál és a CBA-nál kifejezetten ragaszkodnak a tiltáshoz, és be is fogják tartatni ezután is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés

Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Egyre többen kapnak átlag feletti nyugdíjat

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt