szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google szerint kis változás, ami érkezett a Chrome 56-ba, annál nagyobb viszont a hatása, hiszen gyorsabban lehet majd újra betölteni a weboldalakat.

A biztonsági fejlesztéseken kívül mást is csiszolt a Chrome-on a Google, aminek köszönhetően a Chrome 56-nál értékes másodperceket takaríthatunk majd meg, gyorsabban fognak betöltődni azok az oldalak, amelyeket korábban már felkerestünk.

A Google nyilvánosságra hozta: annak érdekében, hogy javítsa az oldalak újratöltési sebességét, a mérnökei leegyszerűsítették a folyamatot, amelyben a böngésző kapcsolódik a webszerverhez, elérve az ott tároltakat. Korábban ez akár több száz lekérdezést és kapcsolatot foglalt magában egy-egy oldal esetében, ezért is volt – főleg a mobileszközöknél – érezhetően lassú az újratöltés.

©

Annak ellenére, hogy ezt a pici késleltetést a Google teljesen normálisnak tartja, a Chrome 56-ban változtattak a módszeren, az úgynevezett visszaigazolási folyamat során csak a fő erőforrásokra koncentrálnak, lévén a felhasználókat az esetek nagy többségében úgyis csak a frissített tartalmak érdeklik, amikor újra felkeresnek egy site-ot. A változtatás nemcsak a sebességet növeli, hanem csökkenti az energiafelhasználást és az adatforgalmat is.

A Facebook esetében az új Chrome-verzió 28 százalékos javulást hozott az újratöltésnél, és 60 százalékkal kevesebb visszaigazolási kérelem érkezett a Chrome-tól (korábban a Google böngészőjétől háromszor annyi jött, mint más browserek felől). Ha érdekli a Chrome 56, többek között innen is letöltheti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!