szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem mondható gyakorinak, hogy ingyen lehessen letölteni egy annyira speciális tudású appot, mint amilyen az alábbi.

Óriási sikere lehet az egyelőre még csak iOS-re elérhető FaceApp nevű alkalmazásnak. Neurális hálózatot (mesterséges intelligenciát) használ ugyanis ahhoz, hogy elképesztő változásokat produkáljon egy arcról készült fotón.

A neurális hálózatok többek között a képfeldolgozásba hoztak drámai változást: jó példa erre a múlt év talán legnépszerűbb alkalmazása, a Prisma. A FaceApp fejlesztői azonban másképp használják ki ezt a tudást: míg a Prisma megtartja a forrásképet, csak épp a stílusán változtat, addig a FaceApp a kép tartalmát változtatja meg, de úgy, hogy az teljesen reális maradjon.

Az alkalmazás letöltése után eldönthetjük, hogy a saját frissen lefotózott arcképünket formáljuk át (esetleg lefényképezünk valakit), vagy inkább választunk a telefonon őrzött fényképeink közül. Hat szűrőt vethetünk be: Smile (mosolygás), Hot (forró, ami ezúttal azt jelenti, hogy remek képet varázsol az app a fotónkból), Young (fiatal), Old (öreg), Male (férfi), Female (nő).

©

Szóval, ha például kíváncsi arra, hogy fog 20 év múlva kinézni, csak engedje rá a képre az Old szűrőt, csak ne ijedjen meg nagyon. Azt is kipróbálhatja, hogyan „neveti el magát” egy amúgy komoly fotón. Mivel a szűrők mesterséges intelligenciával analizálják a képet, az eredmény meglepően élethű.

A FaceApp egyelőre csak iOS-re érhető el, de hamarosan érkezik az androidos változata is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Siri elkotyogta, hogy áprilisban újabb Apple-bemutató lesz

A Siri elkotyogta, hogy áprilisban újabb Apple-bemutató lesz

Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni [frissítve]

Valami gond van a Vodafone-nál, sokan nem tudnak telefonálni [frissítve]

A valaha mért legnagyobb fűrészhalat mosta partra a víz Floridánál

A valaha mért legnagyobb fűrészhalat mosta partra a víz Floridánál