szerző:
hvg.hu

A Google elől elhappolt Twitch szolgáltatás teljesítményére nagyon büszke lehet a felvásárló Amazon, ugyanis fontos mérföldkőhöz érkezett az oldal: milliós nézettségi rekordot döntött.

2014 nyarán kész tényként kezelte a média, hogy a Google vásárolja fel a Twitch oldalát, de végül az Amazon lett a befutó, és 230 milliárd (!) forintért felvásárolta az élő játékközvetítéssel foglalkozó szolgáltatást. Ezt a kikosarazást most különösen bánhatja a Google, ugyanis a CS:GO ELeague-döntője nézettségi rekordot döntött: egyszerre 1 millióan is nézték a finálé élő közvetítését.

A háromnapos rendezvényt már az elejétől több százezren követték folyamatosan, majd a világ legjobb Counter-Strike játékosainak vasárnapi fináléja bőven megdöntötte az eddig 890 ezres rekordot – számol be a Mashable.

A több mint 5 órás finálét egyébként a YouTube-on is lehetett látni, de még cikkünk készítése pillanatában is összesen "csak" 600 ezer nézője van a videónak. A Twitchen sokkal jobban teljesített, pláne élőben, és a tévéközvetítések nézettségi mutatói még ki sem jöttek...

A sorozat egy korábbi fináléja már magyar tévécsatornán is élőben nézhető volt, a decemberi adás itthon az első lépés volt a világszerte egyre népszerűbb esport világa felé.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!