szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár remek pénzügyi eredményekről számolt be az Apple az elmúlt év utolsó negyedévét tekintve, összességében már nem az övé a világ legértékesebb márkája.

A Brand Finance legújabb jelentése szerint a világ legértékesebb márkája jelenleg a Google (pontosabban az Alphabet, hiszen ezé az ernyővállalaté a Google), mindenesetre most még a régi név szerepel. A Google márkaértéke jelenleg 109 470 millió dollár (24 százalékkal nagyobb, mint az elmúlt évben). Az Apple-é „csak” 107 141 millió dollár, ez viszont 27 százalékos esés 2016-hoz képest, no meg annak kifejezése, hogy immár nem az Apple a legértékesebb márka.

©

A két óriást az Amazon és az AT&T követi, majd az ötödik helyen a Microsoft található. A redmondiak márkaértéke 76 265 millió dollár, ez 13 százalékos emelkedés tavalyhoz képest.

©

Érdekes kérdés, hogy mi állhat az Apple-márka visszaesésének hátterében, különösen úgy, hogy azért volt egy jól sikerült iPhone 7. A szakértők szerint azonban a felhasználók egy picit csalódtak az Apple-ben, mégpedig azért, mert az új termékek csak kis javulást hoztak az elődökhöz képest, tehát hiányolták az igazi innovációt. Az sem tett jót az Apple-nek, hogy a cseppet sem elhanyagolható kínai piac immár tömve van a helyi konkurensekkel. A Brand Finance vezérigazgatója egyenesen úgy véli, hogy az Apple valójában a korábban felhalmozott márkaértékből élt évekig, és ez most kezdett erodálódni.

A Microsoft erősödése azt mutatja, hogy jó utat választott az elmúlt években a szoftveróriás, erős lett a jelenléte a mobil- és a felhővilágban. Egyébként ez utóbbi vált a cég legjövedelmezőbb forrásává.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemond egy német politikus, akinek a cége több százezer eurót kaszált maszkbeszerzéseken

Lemond egy német politikus, akinek a cége több százezer eurót kaszált maszkbeszerzéseken

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával

A Momentum elnöke Jakab Pétert kritizálta az egynemű párok örökbefogadásáról alkotott véleménye miatt

A Momentum elnöke Jakab Pétert kritizálta az egynemű párok örökbefogadásáról alkotott véleménye miatt