szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bizonyára van vagy lesz olyan cég, amelyiknek megéri arra áldozni, hogy a munkavállalók még akkor se feledkezzenek meg a feladataikról, amikor éppen magukban gyönyörködnének. Berlinben mindenesetre már jó pár referenciahelyen megcsodálhatók a különleges digitális, Windows 10-et futtató tükrök.

Az egyik német cég úgy gondolta, nem árt, ha még akkor sem veszítjük el a produktivitásunkat, amikor éppen magunkat nézzük a tükörben. Ezért is készített egy olyan digitális tükröt, amely egyúttal egy Windows 10-es eszköz is.

©

A Dirror névre hallgató tükröt már jó pár helyen használják Berlinben. Három változatban érhető el: van 10,1”-es, 23”-es és 27”-es modell, és természetesen valamennyire letölthetők windowsos appok. A legkisebb tükör felbontása 1280 x 800 pixel, a másik kettőé 1080 x 1920 pixel. Van bennük processzor (Intel Atom x5 Z8300, illetve Intel Atom x7 Z8700), és 2 GB, valamint 4-4 GB-nyi a RAM. A legkisebb tükör natív tárhelye 32 GB, a másik kettőé ennek a négyszerese. A hangutasításokra is hallgat a tükör, ami logikusnak tűnik, nem lenne jó, ha folyton összefogdosnánk.

©

A legkisebb modell mindössze egykilós, a középső 8 kiló, a legnagyobb 9 kilogramm. Különféle színű keretekkel választhatók. A kis tükör (Dirror S) ára – a kerettől függően – nagyjából 1050 dollár (305 ezer forint), a Dirror M 2000-2100 dollár (580 ezer – 611 ezer forint), míg a Dirror L-ért kerettől és felbontástól (FHD vagy QHD) függően 2070-2470 dollárt (602 ezer – 718 ezer forintot) kell fizetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!