szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sem a Chrome böngésző friss verzióját, és ami nagyobb baj, a Gmailt sem fogják tudni rendesen használni azok, akiknek XP vagy Vista fut a gépükön – jelentette be a Google.

Néhány napon belül hivatalosan is kigördül az asztali Chrome-böngésző legújabb, 55-ös verziója, a frissítésre pedig a Google külön is fel fogja hívni a figyelmet. A fejlesztők bejelentése szerint február 8-tól a Gmailben, a képernyő tetején egy csíkba írt üzenettel figyelmeztetnek majd arra, hogy aki 53-as, vagy annál régebbi verziót használ, az mielőbb töltse le a frissítést, az ugyanis jó néhány újdonsült biztonsági megoldást is tartalmazni fog. A Windows XP-t (és Vistát) használók azokban pórul járnak.

A Microsoft korábbi rendszerein jelenleg a Chrome 49-es verziója fut, ez volt ugyanis az utolsó, amit a két rendszerre kiadtak. A Google korábban már többször is jelezte, hamarosan véget ér a termékei támogatása XP-n és Vistán, eddig azonban erre nem került sor. Eddig, a Chrome 55-öt ugyanis már nem fogják tudni letölteni az elavult operációs rendszerekre. A Gmailt ugyan az év végéig még továbbra is a megszokott módon használhatják a felhasználók, decembertől azonban az XP-s és vistás gépeken már csak korlátozott verzióban lehet majd elérni a Google levelezőrendszerét.

A Google azt javasolja, a még most is XP-t és Vistát használók mielőbb térjenek át az újabb operációs rendszerekre. Aki mégis ragaszkodna az XP-hez, az legalább ezt a 13 dolgot tegye meg mihamarabb.

Ha egy régebbi, lassú számítógépe van, amin valószínűleg már nem annyira futna jól a Windows újabb verziója, akkor is van egy ötletünk: ezzel az ingyenes programmal még jó kis gép lehet abból is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Női szerepek: kapjuk vagy önként választjuk őket?

Női szerepek: kapjuk vagy önként választjuk őket?

47 magyar író- és költőnő művének címét festették fel egy vízivárosi lépcsősorra

47 magyar író- és költőnő művének címét festették fel egy vízivárosi lépcsősorra

Makettként is 2,8 millió forint egy ilyen Ferrari

Makettként is 2,8 millió forint egy ilyen Ferrari