szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nevével élnek vissza azok a kiberbűnözők, akik személyes és bankkártyaadatokat is próbálnak kicsalni a felhasználóktól. Aki megadja, annak azután minden további nélkül használhatják a bankkártyáját.

A NAV nevében illetéktelenek küldenek olyan elektronikus értesítéseket, amelyben azt közlik, hogy túlfizetésük keletkezett. Az adóhatóság csak egy fényképezőgéppel készített fotót küldött a levélről, de a lényeg így is látható.

©

Ezután egy online elérhető oldalra irányítják át az ügyfelet, azt a látszatot keltve, hogy annak kitöltésével visszaigényelhetik – a valójában egyáltalán nem létező – többletet. Az oldal bár hasonlít a hatóság honlapjára, valójában egy megtévesztő adathalász szájt, amin a csalók bankszámlákra, bankkártyákra vonatkozó bizalmas adatokat is kérnek. Ezek felhasználásával már kártyás fizetést is indíthatnak a bankkártya tulajdonosának tudta nélkül.

©

A NAV felhívja rá mindenki figyelmét, hogy ilyen módon soha nem küld értesítést és soha nem kér bankszámlára vagy bankkártyára vonatkozó bizalmas adatot. A hatóság kizárólag ügyfélkapun, postai úton, illetve folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a túlfizetésekről.

Ha máskor is értesülni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Facebook-értesítés, amivel jobb, ha soha nem találkozik

Újfajta biztonsági értesítést vezetett be a Facebook. Aki meglátja, annak nem csak a Facebook-fiókja van veszélyben, hanem jó eséllyel a többi szolgáltatásban használt fiókját, sőt számítógépét és telefonját is megfigyelik.

Tovább tart a lakásépítési láz, pörgeti a piacot az 5%-os áfa

Tovább tart a lakásépítési láz, pörgeti a piacot az 5%-os áfa

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Mindjárt szerkezetkész az Üllői úti kézilabdacsarnok

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket