szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A népszerű navigációs alkalmazás a lehető legtöbb autóba be szeretne költözni, ehhez viszont a korábban gondoltnál több időre van szükségük.

A barcelonai Mobile World Congress szakkiállításon a Ford standján sikerült elkapnunk Jens Baront, a Waze In-Car fejlesztésekkel foglalkozó részlegének vezetőjét. Baronnak rögtön nekiszegeztük a kérdést, miszerint mikor lesz elérhető a Waze a mostanság egyre több autóban elérhető Android Auto platformon. Emberünk a kérdés hallatán rögtön elmosolyodott, hiszen tisztában van vele, hogy e tekintetben a közelmúltban rengeteg ígéret maradt beváltatlan a cég háza táján.

Baron elmondta, hogy többet nem kívánják hintába ültetni az Android Auto felhasználókat, vagyis inkább nem nevez meg semmilyen konkrét kiadási időpontot. "Amint elkészül, rögtön elérhető lesz" – fogalmazott egyszerűen, majd hozzátette, hogy Android Auto fronton addig be kell érnünk a Google Térképpel. Mint ismeretes, a Waze is a Google tulajdonát képezi, és a közösségi támogatásnak köszönhetően alapvetően sokkal frissebb információkkal szolgál, mint a Google Maps.

Baron hangsúlyozta, hogy a Waze mostantól a Ford által alapított Smart Device Link konzorcium tagja, vagyis hamarosan az ezzel a nyílt technológiával kompatibilis Fordokban, Toyotákban és egyéb járművek fedélzeti rendszerén is elérhető lesz a Waze. Azt nem kívánta elárulni, hogy vajon Android Autora vagy Smart Device Linkre jön ki előbb a Waze. Baron elmondta, hogy ha az Apple megnyitja számukra az Apple CarPlay platformot, akkor ők természetesen ebbe az irányba is el fognak mozdulni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A könyvelők tiltakoznak a zárás ellen

A könyvelők tiltakoznak a zárás ellen

Véget ért a sztrájk a Continental makói üzemében

Véget ért a sztrájk a Continental makói üzemében

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején