szerző:
hvg.hu

Csak iPhone 8-ként emlegetik azt a telefont, amellyel az Apple a tízéves jubileumot ünnepli. Van, aki már e különleges modell „igazi” nevét is tudni véli.

Miután tavaly jelent meg az iPhone 7, az Apple szokásos menetrendjét tekintve, idén az iPhone 7s-en a sor. Azonban ugyancsak ebben az évben ünnepeljük az iPhone megjelenésének 10. évfordulóját, ami azért többet ér egy egyszerű „s” frissítésnél.

Lesz is jubileumi kiadás, és ha igazak az értesülések, akkor egy vezeték nélkül is tölthető, duplakamerás, széltől szélig OLED kijelzős készülékben testesülne meg. Ezt a modellt emlegeti iPhone 8-ként a teches sajtó. Most viszont a japán Macotakara jóvoltából kiderülhetett az iPhone 8 „igazi” neve: a jubileumi kiadást iPhone Editionnek fogják hívni.

Képünk csak illusztráció.
©

Az Apple nem először használja az Edition szót, volt már ilyen az okosórájánál is – jegyzi meg a Business Insider. Az Apple Watch Edition az óra luxusváltozata volt 18 karátos aranyból, és az ára 11 ezer eurótól indult. Ha nem is lesz ilyen drága az iPhone Edition, azért a szakértők abban biztosak, hogy ezer dollárnál többe fog kerülni.

Azt is hallani, hogy az iPhone 7s és az iPhone Edition nem egyszerre érkeznének. Az előbbit a szokottaknak megfelelően szeptemberben ismerhetné meg a világ, a jubileumi kiadást majd valamikor később az évben. Mérget azért ne vegyünk ezekre, az információk ugyanis nem az Apple-től származnak. Cupertinóban ugyanis sosem nyilatkoznak fejlesztés, gyártás alatt álló termékekről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

A Veszprém győzelme olyan, "mint egy nagy tábla csoki"

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Román buszsofőrök jöhetnek Magyarországra, akkora a hiány

Elkezdődött: sorra dőlnek be a jelzáloghitelek

Elkezdődött: sorra dőlnek be a jelzáloghitelek

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Vona Gábor politikai workshopot szervez, 7 ezer forintért

Macron kemény leckét kapott, ez az ára, ha nem találja meg a hangot az alsó középosztállyal

Macron kemény leckét kapott, ez az ára, ha nem találja meg a hangot az alsó középosztállyal

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX