szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Intel Inside – ezúttal a felirat nem egy számítógépre kerül, hanem a Xiaomi új okos edzőcipőjét jellemzi. A netezők máris imádják, úgyhogy bizonyosan kereskedelmi forgalomba kerül.

Nem vádolható egyoldalúsággal a kínai Xiaomi, a legkülönfélébb területeken találkozni a nevével, pontosabban a hozzá kapcsolódó almárkákkal. Korábban is volt már egy okos edzőcipője, és most az egyik almárkája, a Xiaomi MiJia egy újabb modellel rukkolt ki, pontosabban előbb a közösségi finanszírozás keretében felmérte, mit is szólnak hozzá a netezők. Egyértelműen pozitív volt a fogadtatás, úgyhogy hamarosan kapható lesz a 90 Minutes Ultra Smart Sportswear.

Az edzőcipőt a Sanghaji Nemzetközi Tudományos és Technológiai Intézetben tervezték profi atléták számára. Habszerű anyaga, légpárnás sarka ideálissá teszi a futásra, és jól jön az antibakteriális talpbetét is benne. A cipő talpában a kifejezetten hordozható eszközök számára tervezett, alacsony energiafogyasztású, a 32 bites Intel Quark SE chipkészlet köré épülő Intel Curie modul ügyködik, amelyik semmiben sem marad el a jelenlegi fitneszeszközökben található ARM chipektől. Annyiban azért eltér, hogy x86-os utasításkészlettel dolgozik, ami az asztali CPU-kból lehet ismerős. A cipőben még számos szenzor van, beleértve a gyorsulásmérőt és a giroszkópot, van egy Bluetooth LE egység (ez tartja a kapcsolatot az okostelefonnal), valamint 384 kB flash memória és 80 kB SRAM.

©

Az edzőcipő képes érzékelni és tárolni a mozgással kapcsolatos adatokat, így a megtett távolságot, a sebességet, az elégetett kalóriát, sőt azt is felismeri, hogy az atléta fut, sétál vagy éppen hegyre mászik. Bár a neve alapján azt hihetnénk, hogy a cipő csak 90 percig képes követni a sportolót, a Xiaomi szerint egy feltöltéssel 60 napig bírja.

Az edzőcipőt április közepétől kezdik forgalmazni, 43 dollárnak (nem egészen 13 ezer forintnak) megfelelő összegért. Feketében, „szörfkékben” és pink színben érkezik. Lesz még egy speciális kék színű változat is, amelynek fényvisszaverő anyaga nagyon jól mutat majd, ha épp sötétben fut valaki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Történelmi győzelmet aratott Hamilton

Netflix, Spotify és YouTube is lesz az érkező PlayStation 5-ön

Netflix, Spotify és YouTube is lesz az érkező PlayStation 5-ön

Féltékenységből vágta el a nagyapja torkát, vádat emeltek ellene

Féltékenységből vágta el a nagyapja torkát, vádat emeltek ellene