szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes videót tett fel a YouTube-ra egy fejlesztő két nagyon különböző világ találkozásáról: Windows XP Professional fut napjaink egyik csúcstelefonján egy iPhone 7-esen.

Bár igencsak koros már a Windows XP, de azért még ott van a piacon, és ha sokan már nem is használják, azért nosztalgiával gondolnak vissza a Microsoft akkor elsőként stabilnak mondott operációs rendszerére.

Így lehetett valószínűleg az a fejlesztő is, aki úgy gondoltak, kipróbálja, milyen az, ha az iPhone 7-esen fut a Windows XP (Professional), és az XCode emulátor segítségével rá is ültette a régi operációs rendszert az iOS 10.2.1-re. Csodákat persze ne várjunk, hiszen egyrészt a Windows XP már régi, másrészt nem is natívan fut, és a grafikára is rányomja a bélyegét, hogy az emulált videokártya csak VGA.

©

A Windows XP-t természetesen nem érintőképernyős felületre tervezték, meg is szenved vele kicsit a fejlesztő, de azután már látható a Vezérlőpult és a rendszermenü szép lassú betöltődése, illetve megjelenik régi ismerősünk, a Windows klasszikus számológépe is.

A fejlesztő egyébként segítséget ad a GitHubon azoknak, akik utánozni akarják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Komoly frissítést kaphat az Apple digitális asszisztense, a dadogást is megértheti

Komoly frissítést kaphat az Apple digitális asszisztense, a dadogást is megértheti

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

Szijjártó: Márciusban újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik

Szijjártó: Márciusban újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik