szerző:
hvg.hu

Egy, a napokban tartott nemzetközi lakberendezési kiállításon mutatkozott be az alábbi sokoldalú dohányzóasztal, amely eredeti funkcióján túlnőve, hűtőszekrény, sőt telefontöltő is egyben.

A közösségi finanszírozás keretében, az Indiegogón gyűjti a pénzt a Sobro nevű dohányzóasztal, amely egyúttal hűtőszekrény, telefontöltő, sőt zenedoboz is.

A háromrekeszes asztalnak van egy kompresszora, amelynek hűtési hőmérsékletét az asztal tetején lévő érintős kezelőpaneles lehet beállítani (3 és 5 fok között), a másik két rekesz tárolásra használható. Mivel az asztal Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozhat a mobileszközhöz, és van hangszórója, zenelejátszóként is használható. és hogy még akkor se kelljen felállni, ha lemerülne a mobil, csatlakozók is vannak rajta a töltéshez. Mindez persze nem valósulhatna meg külső energiaforrás nélkül, úgyhogy – apró szépséghibaként – vezetékkel kell összekötni az asztalt a fali csatlakozóval, bár a drót ügyesen elrejthető.

©

A Sobro ötletgazdái 50 ezer dollárt szeretnének összegyűjteni az Indiegogón, és ennek a négyötöde már össze is jött, és még 2 hónap hátra van a finanszírozási időszakból. Azt ígérik, hogy ha sikerül 500 ezer dollárt összekalapozni, akkor megoldják, hogy a televízió hangját is közvetítse az asztal a hangszóróin keresztül, egymillió dollárnál pedig (aminek az összegyűjtésére azért kevés az esély), a fehér változaton kívül faborítással és feketében is elérhető lesz majd a különleges dohányzóasztal. A korai támogatók számára 499 dollárba (143 ezer forintba) kerül (később már 1500 dollár lesz az ára), és augusztus végén, szeptember elején szállítják.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!