szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy táncosok körében álló férfi a főszereplő a Google kereső főoldalán látható mai különleges grafikában, melynek hátterében oroszos motívumok is feltűnnek.

Ahogy megszokhattuk, a különleges rajz nem véletlen: 145 évvel ezelőtt ezen a napon született Szergej Pavlovics Gyagilev, a (Cári) Orosz Balett igazgatója ennek tiszteletére ő szerepel ma a legnagyobb kereső főoldalán lévő grafikában. (A Google Magyarországon is nevének angol átiratát alkalmazza, ezért kattintás után a Sergei Diaghilevre mutatja a találatokat az oldal.)

©

A szokásostól eltérően ezúttal sehogy nem olvasható ki a logóból az általában beleszőtt “Google” felirat. A grafikán a világhírű balett-társulat vezetője táncosai körében látható, a tipikusan orosz, hagymakupolás várossziluett előtt.

1929-ben bekövetkezett haláláig Gyagilev és társulata korábban nem látott művészi minőséget vitt a balettkedvelők elé, jellegzetes koreográfiákkal, ruhákban, színpadi kompozíciókkal.

További érdekes Google-logókat talál, ha ide kattint. Ha máskor is tudni szeretne róla, hogy miért különleges az aznapi logó, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

820 lóerővel érkezhet a zöld rendszámos Lamborghini Urus

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

A jövőt nem készen kapjuk – de mit tehet érte a mai fiatalság?

A jövőt nem készen kapjuk – de mit tehet érte a mai fiatalság?