szerző:
hvg.hu

A Windows 10 Mobile Creator Update-tel egy időben hardverváltozások is lesznek, többek között a támogatott processzorokat illetően.

Érdekes dolog derül ki a Microsoft egyik weboldaláról, ha a Windows 10 Mobile-lal kapcsolatos minimális hardverkövetelmények között böngészünk. A Windows 10 Mobile csupán öt különböző Qualcomm-processzort fog támogatni, a Snapdragon 210-et, 617-et, 808-at, 810-et és 820-at, azaz egy új eszköznek, amelyen a mobil operációs rendszer legfrissebb verziója fut, ezekből a chipkészletekből lehet válogatnia.

Feltűnő a Snapdragon 835 hiánya, ez a legújabb és a legjobb teljesítményű Qualcomm-processzor jelenleg, amelyet csúcskategóriás telefonok számára fejlesztettek. Ilyen processzor dolgozik a Samsung Galaxy S8-ban, és korábban úgy hírlett, hogy ilyen kerülhet a Surface Phone-ba is, bár e készülék (terv, prototípus) létezéséről egyelőre nincsenek meggyőző bizonyítékok.

Persze jöhet még ki új Windows 10 Mobile eszköz az idén, de a fentiek szerint legfeljebb Snapdragon 820-as processzor lehet benne. Ez viszont azt jelenti, hogy a Snapdragon 835-öt tartalmazó androidos telefonok lekörözik majd teljesítményben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!