szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A napokban minden telefonra rákerül(t) a Facebook-alkalmazás két új funkciója, amelyek ismét csak nagyon ismerősek valahonnan.

Lassan tényleg nem lehet majd különbséget tenni a Snapchat és a Facebook között, Zuckerbergék ugyanis egyre több funkciót másolnak le és pakolnak bele a közösségi oldal alkalmazásaiba. Ezúttal a Facebook-appon volt a sor, ahol mostantól bárki megoszthatja a saját történetét.

©

A Stories, azaz “A történeted” nevű új funkcióval az általunk készített fotókat oszthatjuk meg. A szelfikre és arcképekre a kiterjesztett valóságnak köszönhetően különböző maszkokat húzhatunk, de effektekkel és szöveggel is elláthatjuk a fotókat. Az alkalmazásban a funkció a hírfolyam felett jelenik majd meg, egy lekerekített profilkép formájában. Itt jelenik meg azoknak az ismerősöknek is az arcképe, akik már osztottak meg történetet a Facebookon. Az alkalmazás 24 órán át tárolja a történeteket, majd törli őket.

©
©

Emellett mindenki számára elérhetővé válik a Magyarországon már egy ideje tesztelt Direct nevű funkció is, amivel közvetlenül tudunk az előzőhöz hasonlóan effektezett fotót küldeni az ismerőseinknek. Ezeket egészen addig láthatjuk, amíg a beszélgetés le nem zárul.

A két új funkció a napokban minden felhasználó készülékén elérhető lesz majd, a legtöbben már alighanem meg is kapták

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Német lap: Nem biztos, hogy a kínai vakcina kihúz minket a bajból

Német lap: Nem biztos, hogy a kínai vakcina kihúz minket a bajból

Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Amiért végül Szerbiában oltattam be magam

Amiért végül Szerbiában oltattam be magam