szerző:
hvg.hu

A Google új, mesterséges intelligenciáját felhasználó oldalán akkor is szép lesz a rajzunk, ha nagyon csúnyán rajzolunk.

A Google nemrég még csak egy kitalálós rajzjátékhoz használta fel a mesterséges intelligenciáját, most viszont szintet lépett: AutoDraw néven egy olyan honlap készült el, ahol akkor is szép lesz a végeredmény, ha csúnyán rajzolunk.

Az oldalra kattintva egy üres lap fogad minket, bal oldalt pedig a legalapvetőbb, Paint programokból is ismert rajzolási eszközök. Kezdjen el rajzolni a varázsceruza (“AutoDraw”) ikonra kattintva, és amint végzett a rajz első vonásával, a mesterséges intelligencia máris tippelni kezd.

A felső sávban ugyanis megjelennek ikonok olyan dolgokról mint például kutya, seprű, számítógép stb., attól függően, hogy a rajzunk mire hasonlít. Ha valamelyikre rákattint, máris kijavítja egy profi rajzra. Nézze, így működik a gyakorlatban.

Ezzel egyébként spórolni is lehet, hiszen nem kell egy dizájnerhez vagy profi rajzoshoz fordulnia, ha egy egyszerű bulimeghívót, vagy egy posztert akar megtervezni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!