szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Másodfokú égési sérüléseket okozott egy amerikai férfinak egy iPhone 6s, amelyik korábban vízbe esett.

Pár nappal ezelőtt történt a baleset: egy Lake Jackson-i férfi véletlenül az iPhone 6s-ével együtt ugrott be egy medencébe. Amikor ezt észrevette, gyorsan kijött a vízből, azonban késő volt, a telefonja addigra már kikapcsolt. Ezután – egy közismert tanácsot követve – egy tál rizsbe tette a készüléket, hogy az kiszáradjon.

©

Még a következő nap sem tudta bekapcsolni iPhone-ját, amelyet azután éjjel az ágyára tett, majd elaludt mellette. Arra ébredt, hogy ég a telefon, mi több, őt magát is megégette – mondta el az abc13-nak.

Másodfokú égési sérüléseket diagnosztizáltak a törzsén, a sérülést, mint kiderült, az iPhone akkuja okozta. A derekán jól kivehető volt az iPhone körvonala. Panasszal élt annál az üzletnél, ahol a telefont vásárolta, de egyelőre még nem kapott választ beadványára.

©

A balesetről tudósító weboldal megkeresett egy szakértőt is az ügyben, aki elmondta, városi legenda csupán az, hogy a rizs rendbe hozhatja a vizes telefont. Ha bárhogyan is sérül a készülék, azonnal vigyük szakemberhez. Arról is beszélt, hogy komoly biztonsági kockázatot jelent az okostelefon akkujára nézve, ha vizes lesz a telefon (kivéve a megfelelő minősítéssel rendelkező készülékeket).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jakab Péter: Tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába

Jakab Péter: Tetszik az embereknek, hogy valaki odamegy, és belemondja az igazságot a kedves vezető arcába

Magyarországra látogat Ferenc pápa

Magyarországra látogat Ferenc pápa

Burundiban elengedik a rabok csaknem 40 százalékát a börtönökből

Burundiban elengedik a rabok csaknem 40 százalékát a börtönökből