szerző:
hvg.hu

A netes közösség pénzét kérte (és bőven meg is kapta) egy olyan gyümölcscentrifuga, amely minden háziasszony álma lehet, ugyanis nem kell tisztítani.

Még csak néhány hete, hogy csúnyán leszerepelt a Juicero nevű, közösségi finanszírozásból megélni szándékozó gyümölcsprés (kiderült, hogy puszta kézzel hatékonyabbak lehetünk nála), de máris egy újabb modell ácsingózik a netezők pénzére. És nem is kis sikerrel, a Kickstarteren például a célul kitűzött összeg több mint a tízszeresét összekalapozták, az Indiegogón pedig még ennél is többet. Szóval most több mint egymillió dollárból sáfárkodhatnak az ötletgazdák.

De mi teszi ennyire vonzóvá ezt az eszközt? Egyetlen mondat (ami nem mellesleg minden háziasszony legfőbb vágya): nem kell tisztítani. Ezzel pedig megoldódhat az a gond, hogy gyakran azért nem használjuk a már meglévő gyümölcsprést, mert macerás a tisztítása.

©

A Juisirhez kis zacskókat lehet venni (van egyszer-, illetve többször használatos változat), amelyek biológiailag lebomló vagy újrahasznosítható anyagból készülnek. Fel kell darabolni a gyüm9ölcsőt vagy a zöldséget, bele kell tenni a kis zacskóba, majd ez kerül a centrifugába. A készülék fejrésze 8 tonnányi nyomással, 90 másodpercig nehezedik a zsákra, kipréselve mindent, amit csak lehet. Mivel a gyümölcs, illetve a zöldség nem érintkezik a géppel, azt nem is kell tisztítani. Ugyan a többször felhasználható zacskókat ki kell öblíteni, de ez jóval egyszerűbb, mint egy behemót berendezést megtisztítani.

A fejlesztők a Juicero leszerepeléséből is profitálnának, azok, akik visszaviszik a készüléket 30 napon belül, 25 százalékos kedvezményt kapnak a Juisir árából.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!