szerző:
hvg.hu

Az alábbi telefon, amelyre épp a netezők pénzét gyűjtik, a viccesebb kedvű felhasználókat célozza meg. A hátrányai mellett azért van egy óriási előnye is, megóv a káros sugaraktól.

Képzelje el, hogy egy banánt tart a füléhez, és úgy telefonál. Valami ilyesmit lehet tenni a Banana Phone nevű eszközzel, ugyanis – ahogy arra a neve is utal – egy banánra hajazó telefonról van szó. Szívesen írnánk okostelefont, azonban ez nem felelne meg az igazságnak, ugyanis a banántelefont nem lehet önmagában használni. Szükség van hozzá egy „igazi” okostelefonra, azzal kell – Bluetoothon keresztül párosítani a készüléket.

©

Hívásfogadásnál csak egy gombot kell megnyomni, hívásindításnál viszont az okostelefon hangalapú digitális asszisztensét (Google Assistant, Siri) kell igénybe venni. E korlátozások mellett azonban arra mindenképpen jó a banántelefon, hogy védje tulajdonosát az elektromágneses sugaraktól.

Úgy tűnik, minden eszement ötletre van vevő – a Banana Phone épp az Indiegogón gyűjti a pénzt. A finanszírozási időszakból egy hónap még hátravan, de a célösszeg több mint 40 százaléka már össze is jött. A korai támogatók 40 dollárért (körülbelül 11 ezer forint) kaphatják meg a telefont; a vételár egy százalékával a hegyi gorillákat védő alapítvány munkáját segítik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!