szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Frissítette a Kobo vízálló e-könyvét, az új kiadás már sokkal tovább bírja a vízben, és összességében is erősebb is a korábbi modellnél.

A víz-, illetve medenceparti olvasás mindig kritikus, a papíralapú könyvek épp úgy nem szeretik a vizet, ahogy elektronikus társaik. A Kobo az az e-könyv-olvasókat készítő cég, amelyik erre is gondol, és már korábban is volt vízálló olvasója, amelynek most kiadta frissített változatát.

©

Az Aura H2O Edition 2 készülék IPX8 minősítést kapott, ami azt jelenti, hogy azt is gond nélkül túléli, ha kétméteres vízbe kerül egy óránál kevesebb ideig. Az új modell sokban hasonlít a Kobo jelenlegi zászlóshajójához, az Aura One-hoz, azonban szemben annak 7,8”-es kijelzőjével, az új olvasóé „csak” 6,8”-es (Carta E-ink).

©

A kijelző felbontása 1440 x 1080 pixel, ami 265 ppi-t jelent. Az e-könyv-olvasó wifi-képes, és van rajta microUSB port a töltéshez. Egy feltöltéssel nagyjából egy hétig bírja. A belső tárhely 8 GB, ami körülbelül 6000 e-book őrzésére elég. Az olvasó számos e-book-formátumot támogat, emellett elboldogul a html, a txt és az rtf fájlokkal is.

A mindössze 207 grammos vízálló e-könyv-olvasó ára 180 dollár, ami nagyjából 51 ezer forintnak felel meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

Pártot alapított Bencsik János Polgári Válasz néven

Pártot alapított Bencsik János Polgári Válasz néven

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről