szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több fenyegető jel kerül felszínre egy új világháború kitörésével kapcsolatban – erre figyelmezteti a világot 1,5 millió feliratkozós YouTube-csatornáján az Anonymous hackercsoport.

A jól megszokott gép felolvasóhangon tette közzé legújabb üzenetét az Anonymous. A névtelensége burkolózó hackerkollektíva hivatalos csatornáján megjelent videóban felsorolják az utóbbi idők előtérben és háttérben zajló katonai megmozdulásait, majd arra a következtetésre jutnak, hogy 2017-2018-ban esedékes az újabb világháború.

A hackercsoport szerint minden ország olyan lépéseket tett az utóbbi időben, melyek egy háborúra készülődő stratégiába illenek bele. A videóban azt mondják: bár ebben a háborúban is lesznek szárazföldi csapatok, a korábbi világháborútól eltérően a következő annyira brutális lesz, hogy a kölcsönös pusztítások mértéke miatt nagyon gyorsan lezajlik majd.

A videoüzenetet a szokásos, kétségtelenül hatásos jelmondatukkal zárják a hackerek: “Készülj fel arra, ami most következik. Mi vagyunk az Anonymous. Egy légió vagyunk. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Számíts ránk.”

A világ legnagyobb, lazán szerveződő hackercsoportját többen vádolják azzal, hogy csak “látványkonyhát” üzemeltet: a kommunikációjuk már kifejezetten hatásos, de kisebb-nagyobb online hackelési akcióinak nincsen valódi hatása. Pedig a szervezet ideje ha valamikor, akkor éppen most jött el. Mivel az elmúlt hónapokban (években) minden ország választásába beavatkoztak külföldi, jellemzően orosznak vélt hackerek, most lenne arra a legnagyobb szükség, hogy a szabadságot fontos értéknek tartó, az Anonymous zászlaja alá felsorakozó "ellenhackerek" mindent megtegyenek a nemzetközi stabilitást aláásni próbáló kollégáik ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Összegyűjtöttük az összes támogatást, amivel olcsóbb lehet az otthonteremtés

Összegyűjtöttük az összes támogatást, amivel olcsóbb lehet az otthonteremtés

Az Exxon is leépít a BP és a Shell után, 14 ezer embert küldenek el

Az Exxon is leépít a BP és a Shell után, 14 ezer embert küldenek el

Átadták a világ első, kifejezetten a koronavírus miatt épülő vakcinaelosztó központját

Átadták a világ első, kifejezetten a koronavírus miatt épülő vakcinaelosztó központját