szerző:
hvg.hu

Több mint másfél évtizedes múltra tekinthet vissza a The Sims játék, amelyben virtuális emberkék (a simek) életét lehetett irányítani. Ha szerette a PC-s változatot, hamarosan a mobilján is hasonló élménnyel találkozhat.

A „minden idők legkeresettebb” játéka megtisztelő címet elért The Simsnek már számos változata/folytatása jelent meg, miközben felhasználók milliói rajongtak az eredeti PC-s verzióért. Számukra lehet csak igazán jó hír a játékot forgalmazó Electronic Arts (EA) bejelentése, miszerint iOS-re és Androidra egyaránt elérhető lesz az eredeti The Sims játék.

©

A lényeg ezúttal az eredeti szócskán van, ugyanis a simek már korábban is megjelentek a mobilokon, ott volt a The Sims FreePlay mobiljáték, és egy darabig facebookos játék is volt, a The Sims Social. Mindkét játék jelentősen eltért az eredetitől, a mostani újdonság, a The Sims Mobile viszont a korábbi élményt hozná vissza.

©

A játékosok saját simeket teremthetnek, kedvükre formálhatják, otthont építhetnek nekik, és a simek kapcsolatba is kerülhetnek egymással, miközben folyik a mindennapi életük, éppúgy, mint egykor a PC-n. A The Verge úgy tudja, hogy Brazíliában már megjelent a játék, azonban az EA honlapján a nem túl informatív „hamarosan érkezik” ígéret érhető el.

Ha értesülni szeretne róla, amikor nálunk is elérhetővé válik a játék, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!