szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kíméletlenül irtja a hirdetéseket, így igazán gyorsan dolgozik az alábbi böngésző, amely több platformra is elérhető.

Böngészőkről hallva általában három lehetőségre gondolunk, a Google Chrome-jára, a Mozilla Firefoxára és a Microsoft Edge browserére. Pedig vannak még szép számmal játékosok a mezőnyben, még ha kevéssé ismertek is. Ez egyik közülük a Brave (a szó többek között bátorságot, merészséget jelent), amelyik elsősorban azoknak lehet hasznos, akik nem vetik meg a gyorsaságot és időnként adatvédelmi aggályaik is vannak.

A Chromiumon alapuló böngészőt innen lehet letölteni. Az oldal is a fenti két dologra hívja fel a figyelmet, azaz a sebességre és a biztonságra. A fejlesztők szerint (akik között ott van Brendan Eich, a Mozilla társalapítója) a böngésző gyorsaságának magyarázata, hogy letiltja a hirdetést és a felhasználók netezésének követését. Mivel nem kell időt fordítani az extra követési és hirdetési információk betöltésére, a böngésző érezhetően gyorsabban jeleníti meg a weboldalakat, és mindeközben a magánszféránk is biztonságban lehet.

©

Persze ha nincsenek hirdetések, akkor miből él meg a böngésző? Nos, a Brave azért nem százszázalékosan tiltja le a reklámokat, ehelyett csak olyan hirdetéseket enged át, amelyek megfelelnek bizonyos szempontoknak, nem használnak követőket és nem lassítják le a böngészést, de ezeket sem kötelező nézni, a böngésző Beállításánál engedélyezhetők.

©

A böngésző újdonsága egy mikrofizetési opció, amit ha bekapcsolunk, kisebb összegekkel támogathatjuk a „hirdetésmentességet”. A Brave az általunk legtöbbet felkeresett weboldalak között osztja el ezt a pénzt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!