szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyakran találkozunk kicsi indexképekkel a neten, amelyek tartalmát időnként csak úgy tudjuk kihámozni, ha egészen közel hajolunk a képernyőhöz. Az alábbi Chrome-bővítmény egy sokoldalú, az egérrel vezérelhető nagyítót ad a kezünkbe.

Indexképek egyszerű nagyítására szolgál az Imagus nevű Chrome-bővítmény. A letöltése után megjelenik az ikonja a felső eszközsorban.

Mielőtt használatba vennénk, érdemes rá, illetve a Beállítások feliratra kattintani, ekkor ugyanis a kedvünknek megfelelően alakíthatjuk a működését. Meghatározhatjuk például, hogy mennyi idő után lépjen életbe a nagyítás funkció, vagy hogy mi jelezze, hogy egy adott kép nagyítható-e, avagy sem, például szaggatott körvonal). Ezeket a beállításokat el kell menteni (Mentésre kattintás).

©

Ettől kezdve, ha egy, a nagyítási feltételeknek eleget tévő oldalon szörfözünk (sajnos a bővítmény nem minden oldallal kompatibilis), akkor elég a kis nézőképre vinnünk az egerünket, hogy máris nagyban, jól áttekinthetően lássuk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonlóan hasznos Chrome-bővítményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy thai nemzeti park mostantól a turisták után küldi a szemetüket

Egy thai nemzeti park mostantól a turisták után küldi a szemetüket

Nehezen, de továbbjutott a Fehérvár Máltán

Nehezen, de továbbjutott a Fehérvár Máltán

A Surface Duo után szabadon: ilyen lehetne a Microsoft Surface Solo

A Surface Duo után szabadon: ilyen lehetne a Microsoft Surface Solo