szerző:
hvg.hu

Fontos lépésre szánta el magát az LG, és lehet, hogy épp ettől válnak majd vonzóbbá a készülékei a felhasználók számára.

Elkövetett egy nagy hibát az elmúlt években az LG, és ezért a felhasználók büntették: zászlóshajóit tulajdonképpen elavult processzorokkal szerelte fel. A felhasználók viszont szeretnek vájkálni a technikai specifikációkban, összehasonlítanak, és azután döntenek. Talán a CPU-val való effajta spórolás is hozzájárult ahhoz, hogy nem szárnyaltak az egekbe az LG eladási számai.

Most viszont taktikát vált a cég, szakít a korábbi hagyományokkal, és a jövő évben piacra kerülő LG G7-be már a legújabb Qualcomm-processzor, a Snapdragon 845 kerül, ez a negyedik negyedévben jelenhet meg. Már a processzor nevéből is következik, hogy nagy változás lesz az elődhöz (Snapdragon 835) képest, nem olyan frissítésről lesz szó, mint a 820 és a 821 esetében.

©

A Snapdragon 845 már 7 nm-es gyártástechnológiával készül, ami 30 százalékos lökést adhat a teljesítménynek és az energiahatékonyságnak a jelenlegi legmenőbb Snapdragonhoz (835) képest. Ami a többi specifikációt illeti, a G7-nek várhatóan 5,3"-es, 4K kijelzője lesz, így VR játékok is játszhatók majd a telefonnal. A RAM 6 GB-nyi lesz. Hátulra egy 22 MP-es OIS Plus technológiával kiegészített képkészítő kerül, előre pedig egy 12 MP-es kamera. A készülék árát 650-750 dollár közöttire taksálják.

Tényleg itt volt az ideje, hogy az LG megtanulja a leckét: ami új, annak a legtöbb, valóban fontos részletben tényleg újnak és innovatívnak kell lennie.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!