szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Windows 10 két böngészővel is rendelkezik, és gyakran előfordul, hogy bár a modernebb Edge böngészőt szeretnénk megnyitni, mégis az Internet Explorerre kattintunk. Megmutatjuk, hogyan tilthatjuk le ez utóbbit.

Ugyan nem lehet teljesen kiirtani az Internet Explorert a Windowsból, azonban le lehet úgy tiltani, hogy többé ne induljon el, így még véletlenül sem tudjuk megnyitni. Hogy ezt megtegyük, a Vezérlőpulttól kell elindulnunk, ezt könnyen elérjük, ha elkezdjük beírni a nevét alul balra, a keresőmezőbe.

A következő lépésben kattintsunk a Programok eltávolítása lehetőségre. Balra látható a Windows szolgáltatások be- és kikapcsolása opció, erre kell rákattintanunk. Egy új ablak tűnik fel, benne látható a Windows szolgáltatásainak listája. Keressük meg az Internet Explorer 11-et, majd vegyük ki a pipát az előtte lévő jelölőnégyzetből.

©

A rendszer rá fog kérdezni, hogy ezt tényleg komolyan gondoljuk-e, s ha igennel válaszolunk, akkor visszatérve a Windows szolgáltatások ablakába, még egyszer meg kell erősítenünk a döntésünket. Ezután újra kell indítanunk a számítógépet, és ettől kezdve már nem tudjuk megnyitni az Internet Explorert. Azért nem végleges, amit tettünk, azaz bármikor meggondolhatjuk magunkat, és hasonló logikát követve lehet engedélyezni a régi böngésző működését, de egy újraindításra ehhez is szükség lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal

Így kezelik az utasbiztosítók, ha külföldön betegszünk meg koronavírussal

Első főszerepére nehezen találták meg Törőcsik Marit, aztán filmtörténetet írt

Első főszerepére nehezen találták meg Törőcsik Marit, aztán filmtörténetet írt

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró

Eltűnt egy indonéz tengeralattjáró