szerző:
hvg.hu

Az Apple dizájnra vonatkozó elismerését is megkapta ez az ingyenes színező alkalmazás, ami remek szórakozást nyújt azoknak, akik szeretik a szép rajzokat.

Az Apple minden esztendőben kihirdeti, hogy melyek az év legszebb alkalmazásai, a legjobb dizájnnal rendelkező appok idei listájában bukkantunk az iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető Lake alkalmazásra.

Ez egy digitális színezőkönyv, amely mindennap ingyen szolgál egy szép rajzzal, amit ki lehet színezni, vagy havi 2190 forintért az összeset egyből megkapja, de ez felesleges beruházásnak tűnik, ráadásul most egy hétig minden rajz ingyen elérhető az alkalmazásban.

©

Használata egyszerű: csak ki kell választani az alkalmazás listájából a legjobban tetsző rajzot, ami nagyobb méretben megjelenik, a képernyő alján pedig egy színskála, amit pörgetni lehet, és onnan választani új színt.

A bal oldali ikonnal az ecsetek közül lehet válogatni, a felső ikonnal pedig lehet váltogatni két lehetőség között: vagy szabadon színezhezhetünk az ujjunkkal, vagy egy érintésre más lesz a helyzet, és csak azon a részen színez az app, ahol épp tarrtjuk az ujjunkat, a vonalon túlra így véletlenül sem kerül oda nem illő szín.

Természetesen a pontosabb színezés érdekében zoomolni is lehet a rajzokon belül, ha pedig kész a színezés, a jobb felső sarokban látható “Done” feliratra kattintva elmenthetjük a rajzot, majd az ekkor megjelenő megosztási lehetőségekkel fel is tehetjük közösségi oldalakra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!