Balogh Csaba
Balogh Csaba

Egy közel 13 km hosszú rendezőpályaudvaron, a világ legnagyobb vonatfarmján járt a Facebook alapítója. Nézze meg a látogatásról készült fényképeket, és utána ismételje el magában párszor, hogy "és ez az ember nem akar az USA elnöke lenni".

A nebraskai North Platte közelében található a világ legnagyobb rendezőpályaudvara: a Bailey Yard 12,8 km hosszan nyúlik el. Az üzemeltető Union Pacific Railroad vasúttársaság oldalán olvasható adatok szerint a pályaudvarra naponta 139 vonat 14 ezer vagonja fut be a 17 érkeztető vágány valamelyikére. 3000 kocsit rendeznek újra a két gurítódombon, majd az új szerelvények a 16 indító vágány valamelyikén hagyják el a rendezőpályaudvart.

Az észak-déli és a kelet-nyugati vasútvonalak találkozási pontjában fekvő Bailey Yardra átlagosan 10 percenként érkezik egy tehervonat, szombaton pedig ide érkezett Mark Zuckerberg is. A Facebook-vezér egy 360 fokos (illetve valójában inkább 180 fokos) panorámafotót tett közzé látogatásáról. A mellé írt szövegben érzékelteti, hogy mivel az Egyesült Államokban szállított összes áru 40 százaléka vonaton utazik, ezért az amerikaiak mindannyian nagyra kelle értékeljék a Bailey Yardon dolgozók munkáját, hiszen nagyban függnek tőle.

A látogatásról nem csak Mark Zuckerberg tett ki Facebook-profiljára egy panorámafotót, hanem a Union Pacific is kitett néhány felvételt. Ha a Zuckerberg által kiírt, fentebb említett szövegről még nem jutott eszébe egy hosszú távú politkusi/elnöki kampány, akkor nézze meg az alábbi fotókat is.

©
©
©
©
©
©

Az amerikai elnöki székért való esetleges indulásáról szóló sajtóértesülések után a Facebook-alapító cáfolta, hogy ilyen babérokra törne. Emlékezetes: öt évvel ezelőtt ezt mondta Hillary Clinton is.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebookról és alapítójáról kapcsolatos dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vakvezető kutyából is hiány van

Vakvezető kutyából is hiány van

Hadházy nem akarja, hogy az LMP-ből Vágó Gábor szólaljon fel az október 23-i tüntetésen

Hadházy nem akarja, hogy az LMP-ből Vágó Gábor szólaljon fel az október 23-i tüntetésen

Mondott pár érdekeset Bánki Erik a lakáskasszák folytatásáról

Mondott pár érdekeset Bánki Erik a lakáskasszák folytatásáról

Mi a hatékony munka titka? Mutatunk 6 segítő tippet!

Mi a hatékony munka titka? Mutatunk 6 segítő tippet!

300 forintért is van hasonló, 11 ezerért adhatja az Apple az átlátszó iPhone-tokot

300 forintért is van hasonló, 11 ezerért adhatja az Apple az átlátszó iPhone-tokot

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi

Egy magyar szó, ami világhódítóvá vált: fókuszban a kocsi