szerző:
Papós Tamás

Epizódonként akár 3 millió dollárt is kínál a Facebook hollywoodi stúdióknak, hogy exkluzív sorozatokat gyártsanak a közösségi oldalra.

A Wall Street Journal információi szerint a Facebook hollywoodi stúdiókkal tárgyal arról, hogy a közösségi oldalra exkluzív videókat és sorozatokat készítsenek. A lap értesülése szerint egyes esetben epizódonként 3 millió dollárt is kínálnak Zuckerbergék, amiből már komoly sorozat készíthető, de vannak "csupán" pár százezres ajánlatok is.

Mindebből úgy tűnhet, hogy a Facebook a Netflix babérjaira tör, de úgy tűnik, hogy más a cél: a Snapchat további másolása. A fiatalok kedvenc alkalmazásának adu ásza ugyanis a Discover felület, ahol kizárólag a Snapchaten elérhető eltűnő videók jelennek meg, méghozzá olyan vezető médiumoktól, mint például a CNN, a National Geographic és a Comedy Central.

Míg a snapchates exkluzív tartalmak általában 3-5 perc hosszúak, a Wall Street Journal beszámolója szerint a Facebook 10 és 30 perc közötti hosszúságú részekben gondolkodik, és kifejezetten annak a korosztálynak (17 és 30 év közöttiek) szeretne velük kedvezni, akik a Snapchat-generációhoz tartoznak.

Amennyiben tényleg ez a cél, akkor vélhetően a Snapchathez hasonlóan a Facebookon sem kell fizetni ezekért a videókért és sorozatokért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!