szerző:
hvg.hu

Új tesztek azt mutatják, nem volt igaza a Microsoftnak, amikor azt állította, saját böngészője bánik a legtakarékosabban az energiával.

A Microsoft Edge a Windows 10 hivatalos böngészője, és amióta így van ez, azóta próbálja a Microsoft belesulykolni a felhasználókba, hogy ez a legjobb, legenergiahatékonyabb, legbiztonságosabb böngésző.

Egy új tesztsorozat szerint, amelyet a Linus tech Tips YouTibe-csatornájára tettek ki, úgy tűnik, a redmondi óriás nem bontotta ki az igazság minden részletét, amikor a böngészőket korábban összehasonlította. A mostani vizsgálatnál két tesztet vettek alapul. Az egyik a Microsoft saját módszertanát használta, hogy lássa, valóban energiahatékonyabb-e az Edge a riválisainál. A másik teszt internethasználatot szimulált.

©

A tesztek viszont nem végződtek igazán jól a Microsoft számára. A redmondi módszertanon alapuló vizsgálat szerint a Chrome böngésző terhelte legkevésbé az akkut, ami azért kérdéseket vett fel azzal kapcsolatban, hogyan végezte a Microsoft a vizsgálatot. A másik teszt is hasonló eredménnyel zárult.

Azt persze senki sem tagadja, hogy a Windows 10 Alkotói Frissítése igen jót tett az Edge-nek, közelebb hozta a riválisaihoz, de arról egyelőre nincsen szó, hogy le is hagyná őket. Nagy problémát jelent ugyanis, hogy a Microsoft csak viszonylag ritkán frissíti az Edge böngészőt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!