szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új tesztek azt mutatják, nem volt igaza a Microsoftnak, amikor azt állította, saját böngészője bánik a legtakarékosabban az energiával.

A Microsoft Edge a Windows 10 hivatalos böngészője, és amióta így van ez, azóta próbálja a Microsoft belesulykolni a felhasználókba, hogy ez a legjobb, legenergiahatékonyabb, legbiztonságosabb böngésző.

Egy új tesztsorozat szerint, amelyet a Linus tech Tips YouTibe-csatornájára tettek ki, úgy tűnik, a redmondi óriás nem bontotta ki az igazság minden részletét, amikor a böngészőket korábban összehasonlította. A mostani vizsgálatnál két tesztet vettek alapul. Az egyik a Microsoft saját módszertanát használta, hogy lássa, valóban energiahatékonyabb-e az Edge a riválisainál. A másik teszt internethasználatot szimulált.

©

A tesztek viszont nem végződtek igazán jól a Microsoft számára. A redmondi módszertanon alapuló vizsgálat szerint a Chrome böngésző terhelte legkevésbé az akkut, ami azért kérdéseket vett fel azzal kapcsolatban, hogyan végezte a Microsoft a vizsgálatot. A másik teszt is hasonló eredménnyel zárult.

Azt persze senki sem tagadja, hogy a Windows 10 Alkotói Frissítése igen jót tett az Edge-nek, közelebb hozta a riválisaihoz, de arról egyelőre nincsen szó, hogy le is hagyná őket. Nagy problémát jelent ugyanis, hogy a Microsoft csak viszonylag ritkán frissíti az Edge böngészőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönbe küldené az ügyészség a korrupcióval vádolt 18 rendőrt

Börtönbe küldené az ügyészség a korrupcióval vádolt 18 rendőrt

Maszk nélkül viharzott be a Kardiológiai Intézetbe, a biztonsági őrt is megütötte egy férfi

Maszk nélkül viharzott be a Kardiológiai Intézetbe, a biztonsági őrt is megütötte egy férfi

A Hungaroringen mutatta be gigantikus elektromosautó-töltőjét a Porsche

A Hungaroringen mutatta be gigantikus elektromosautó-töltőjét a Porsche