szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizedik éve van velünk az iPhone, és többek között ez az eszköz győzte meg a felhasználókat arról, hogy az okostelefon kiválthatja a fényképezőgépeket. Nemzetközi verseny is van, amelyik ugyancsak ezt a tényt tudatosítja.

Tízéves az iPhone, és tizedik éve kerül sor az iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) nemzetközi versenyre, ahova bárki benevezhet iPhone-nal készített felvételeivel. A héten került sor az idei rangadó eredményhirdetésére. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen 140 országból érkezett sok ezer képet kellett átnézniük, és kiválasztaniuk közülük a legjobbakat.

Az év fotója díjat egy New York-i fénykpész vehette át: az állókép két játszó kisgyereket örökít meg az iraki Qayyarah városában, döbbenetes kontrasztként egy égő olajtoronnyal a háttérben. Az első, a második és a harmadik díjat egy ír, egy szingapúri és egy kínai fotós kapta. Díjazott volt bőven rajtuk is, hiszen közel másfél tucatnyi kategóriában lehetett pályázni.

©

A nyertes fotósokkal itt ismerkedhetnek meg, a díjazott képeket pedig itt nézhetik meg. Az IPPAWARDS egyébként az első és leghosszabb ideje tartó iPhone-verseny a világon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel a Vajdaságból: Hajmeresztő nyilatkozatok borzolják a kedélyeket a járványban

Szeretettel a Vajdaságból: Hajmeresztő nyilatkozatok borzolják a kedélyeket a járványban

Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Mészáros és Garancsi cégei újíthatják fel a Citadellát

Mészáros és Garancsi cégei újíthatják fel a Citadellát