szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy fontos kódot küld ki minden, a kötelező adategyeztetést el nem végző dominós ügyfelének péntekig a Telekom.

Egy új törvény miatt szombaton megszűnik a hívószáma azoknak a feltöltőkártyás ügyfeleknek, akik nem egyeztetik személyes adataikat június 30-áig. (Erre a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer az online út, itt olvashat róla.) A szolgáltatók várakozásai szerint több százezer embernek nem jön majd össze a határidő előtt való egyeztetés.

Információink szerint már múlt héten mindhárom mobilszolgáltatónál elő volt készítve a vészforgatókönyvről szóló kommunikáció. Elsőként, még pénteken, a Telenor jelezte, hogy a nem egyeztető ügyfeleknek mégsem kell örökre lemondaniuk hívószámukról. A hvg.hu kérdésére még pénteken elárulta a Telekom is, hogy náluk is ugyanez lesz a helyzet, szerdán pedig a Vodafone is kiadta az erről szóló kommunikációt.

A három szolgáltató közül a Telekom jelezte, hogy egy segítő SMS-t is küldenek az ügyfeleknek. A legnagyobb szolgáltató péntekig minden addig nem regisztrált Domino SIM-kártyára kiküld egy kódot, amellyel 2017. szeptember 30-ig online is megköthetik új szerződésüket a régi hívószámra az ügyfelek, amellett, hogy személyesen a Telekom üzletekben vagy a +36-80-630-045-ös számon is megtehetik ugyanezt. (Ez a telefonszám hívható lesz a letiltott SIM-kártyákról is.)

Mi a teendő?

Ha tehát valaki nem regisztrált határidőre, de meg szeretné tartani hívószámát, akkor legegyszerűbb, ha el sem indul a Telekom üzleteibe, hanem július 5. után otthon leül a gép elé, ellátogat erre az oldalra – ahol péntekig még a normál adategyeztetés is elvégezhető –, és az SMS-ben érkezett kód segítségével néhány perces kattintgatással megköti új szerződését.

A Telekom figyelmeztetése szerint a korábban választott szolgáltatások, kiegészítő opciók (pl. adatcsomag, Domino MOST) nem kerülnek rá automatikusan az új előfizetésre, de a korábbi egyenleg felhasználható az új előfizetés keretében is. Az új előfizetéssel a SIM-kártya 72 órán belül lesz aktív a régi hívószámon. Az új előfizetői szerződést személyesen és telefonon is meg lehet kötni július 1. és szeptember 30. között, az SMS-ben kapott kódot a gyorsabb ügyintézés érdekében ilyenkor is célszerű előkészítenie az ügyfélnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyomkövető lábbilincset tesznek a családon belüli erőszak miatt elítéltekre Romániában

Nyomkövető lábbilincset tesznek a családon belüli erőszak miatt elítéltekre Romániában

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása

Elmarad Berki Krisztián büntetőfékezéses tárgyalása