szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, a Microsoft az Apple lopásgátló funkciójához hasonló megoldáson dolgozik a Windows 10-es eszközök számára.

Egyre nehezebb ellopni az okostelefonokat, hála a különféle biztonsági funkcióknak, illetve ha el is lopják az eszközt, a tolvaj könnyen nyomon követhető. A Microsoft szabadalma a Windows 10-es eszközöknél próbál megvalósítani valami hasonlót.

A gép tulajdonosa akkor is követhetné készüléke útját (helyzetét), ha az nem tudna kapcsolódni a celluláris hálózathoz, például mert eltávolították a SIM-kártyát belőle, vagy letiltották a kapcsolatot az operációs rendszer segítségével. A dolog ahhoz hasonlítana, mint amikor egy SIM-kártya nélküli telefonról segélyhívást kezdeményeznek – foglalta össze a szabadalom lényegét az MS Poweruser.

Mindez persze szükségessé tenné, hogy a Microsoft megállapodjon a mobilszolgáltatókkal, de a felhasználóknak valószínűleg semmit sem kellene tenniük. Az érem másik oldala persze az, hogy a felhasználók is nyomon követhetővé válnának celluláris kapcsolat hiányában is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!