szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közzétette naptár szerinti második (saját logikája szerint harmadik) negyedéves eredményeit az Apple, és az előrejelzésekből egyértelműen kiderült valami.

Jó negyedévet zárt az Apple, és bár bevételben a Samsung immár másodszor is megelőzte, a 49 milliárd dolláros bevétel igazán remek egy olyan időszakban, ami közismerten nem kedvez az iPhone-eladásoknak. A felhasználók ilyenkor ugyanis kivárnak, mivel egyre jobban közelednek már az éves új iPhone-ok. Idén viszont jól mennek az iPadek (9,95 millióról 11,42 millióra nőtt az eladott tabletek száma, és a növekedés elsősorban az új ipad Prónak köszönhető) és a Macek (4,25 millióról 4,29 millióra), talán erre is utalt Tim Cook, amikor azt mondta a Wall Street Journalnak, hogy egy sor fejlesztésük most hozza meg a gyümölcsét.

Az igazán érdekes viszont az a megjegyzése volt, amelyik egyfajta válasz a soron következő iPhone-ok gyakran emlegetett késlekedésére. Cook ugyanis a harmadik negyedévre (ami szeptember 30-cal zárul) jóval több bevételt vár a második negyedévinél. Ez viszont csak úgy érhető el, ha még szeptember elején megjelennek az új iPhone-ok, köztük a jubileumi is, az iPadek és Macek ugyanis nem tudnak ennyi plusz pénzt hozni. Ez azt jelenti, hogy a korábbi híresztelésekkel ellenetétben, ha gondaban is vannak jelenleg a fejlesztők, végül mégsem fog csúszni az új iPhone megjelenése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!