szerző:
hvg.hu

A 9 éves Jack minden alienes és űrfilmet megnézett már, amit engedtek neki, és szeretne a NASA bolygóvédelmi felügyelője lenni.

Bolygóvédelmi felügyelőt keres a NASA. 1967-ben hozták létre ezt a pozíciót, a tiszteknek meg kell védeniük a Földet az idegen életformák támadásától. Kalandosan hangzik, ugyanakkor sokkal mezeibb a munka: a kulcsszó a szennyeződés. A lényeg az, hogy sem nekünk nem szabad másokat megfertőzni űrutazásaink során, és visszaérve is ügyelni kell, hogy idegen világokból származó baktériumok ne kezdhessenek itt valami rosszba.

Ahogy a NASA csütörtökön közölte, az állásajánlatra mindenféle korcsoportból jelentkeztek. Így például a 9 éves, negyedik osztályos Jack Davis is New Jerseyből, aki ihletett levelében a Galaxis őrzőjének nevezte magát.

"Lehet, hogy 9 éves vagyok, de szerintem megfelelnék az állásra" - írta. Ennek egyik oka, hogy a nővére (vagy a húga) szerint ő is egy alien, és meg is nézett minden alienes és űrfilmet, "amit megnézhettem". Még a S.H.I.E.L.D. ügynökei című sorozatot is látta, és reméli, hogy a Men in Blacket is megnézheti valamikor. Jack nagyon jó a videójátékokban, és mivel fiatal, könnyen megtanulna úgy gondolkodni, mint az idegen lények - érvel a kisfiú a levélben, amelyet úgy zár: "Jack Davis, a Galaxis őrzője, negyedik osztály".

©

A NASA nevében James L. Green bolygótudományi igazgató válaszolt is a kisfiúnak, azt írta, nagyon örül a jelentkezésének, és mivel mindig szükségük van leleményes tudósokra és mérnökökre, arra biztatja Jacket, tanuljon sokat és jól. Green reméli, hogy hamarosan találkoznak a NASA-nál. Egy másik NASA-illetékes fel is hívta Jacket, és gratulált neki a jelentkezéshez.

©

A sztorit a 444 szúrta ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!