szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem világos, hogy a sértett miért a Snapchatre töltötte fel a videót arról, ahogy erőszakoskodnak vele, de a lényeg, hogy a rendőrség így is elkapta a gyanúsítottat.

Egy amerikai nő különös módját választotta szexuális zaklatója lebuktatásának. A 20 éves nő fel tudta venni a mobiljával, ahogy a 77 esztendős marbleheadi férfi, James Allen erőszakoskodik vele, a videót pedig feltöltötte a Snapchatre – számolt be a helyi újság, a Blade.

Több barátja látta a videót, így fel is keresték a rendőrséget, hogy a hatóságoknak megmutassák a felvételt. A rendőrök felismerték az elkövetőt, így a videó kikerülésétől kezdve pár órán belül le is tartóztatták a férfit.

Az ügyész számára sem volt világos, hogy a sértett miért így segített kézre keríteni a bűnözőt, hiszen a felvételt közvetlenül a rendőrségnek is eljuttathatta volna, erre nem sokkal előtte személyesen is volt lehetősége, de vélhetően a nő meg volt rémülve, és akkor nem mert szólni a hatóságoknak. A videó kikerülése előtt ugyanis a nőt elérni képtelen hozzátartozók kérték a rendőrségtől, hogy nézzenek rá. A rendőrök mindent rendben találtak nála, de alig három órával később jött a bejelentés a snapchates videóról.

Nem ez az első eset, hogy erőszakos videó kerül közösségi oldalra, a Facebookon a támadók közvetítettek élőben egy szexuális zaklatást, a 15 éves lány egyik támadóját így azonosítani is tudták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos buszbaleset: egy kisgyerek is súlyosan megsérült

Halálos buszbaleset: egy kisgyerek is súlyosan megsérült

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

Négy szám után le kellett állítani Bérczesi Róbert koncertjét

Magyar kapcsolatai is vannak a leggazdagabb oroszországi üzletembernek

Magyar kapcsolatai is vannak a leggazdagabb oroszországi üzletembernek