szerző:
hvg.hu

Miközben a hírmalmok kerekei elsősorban az iPhone 8-cal kapcsolatos pletykákat őrölték, alig jelent meg valami az ugyancsak nemsokára bemutatkozó iPhone 7s-ről. Most viszont az iPhone 7 utódjáról hallani.

Szeptemberben érkezik az újabb iPhone, az iPhone 7s, és egyelőre alig tudni róla valamit, ugyanis mindenki a jubileumi iPhone-nal, azaz az iPhone 8-cal van elfoglalva. Egy német oldal viszont az iPhone 7s-ről írt valamit: egy tokgyártóra hivatkozva állította, hogy legalább 0,1 mm lesz a vastagságkülönbség az előd és közötte: az iPhone 7 vastagsága 7,1 mm, az iPhone 7s pedig legalább 7,2 mm vastag lesz.

Egyébként nem ez az első eset, hogy egy Apple-telefon vastagabb az elődjénél, az iPhone 6s is 0,2 mm-rel volt kövérebb az iPhone 6-nál. A pluszhelyet akkor a nyomásérzékeny 3D Touch kijelző indokolta, a mostani vastagságváltozásért állítólag a felhasznált anyagok a felelősek. Az iPhone 7s üveg hátoldallal érkezik, erre a vezeték nélküli töltés miatt is szükség lehet. A német blog szerint egyébként az iPhone 7s szélesebb is lesz (67,27 mm vs. 67,14 mm), és valamivel hosszabb is (138,44 mm vs. 138,31 mm).

©

Ezek a változások persze annyira csekélyek, hogy a felhasználó észre sem veszi, ha a kezében tartja a telefont. Mindenesetre azt jelzi, hogy most, amikor az egyik vezérszó a vékonyság, az Apple hajlandó valamivel vastagabb telefont készíteni az új funkciók miatt.

Ha máskor is tudni szeretne az új iPhone-os infókról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!