szerző:
hvg.hu

A Facebook a napokban élesítette az új funkcióját, amivel mostantól 360 fokos képet készíthetünk a mobilos alkalmazáson belül, azokat pedig nemcsak megosztani, de borítóképként beállítani is tudjuk majd. A következő napokban iOS-en és Androidon is bekapcsolják a fejlesztést.

Az elmúlt években komoly változáson esett át a Facebook – már ami a közösségi oldalra posztolt fotókat és videókat illeti. 2015 szeptemberében kezdődött az egész, amikor a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő című film Facebook-oldalára kikerült a közösségi oldal első 360 fokos videója. Az új funkció rögtön népszerű lett, ezen felbuzdulva pedig bő másfél éve Zuckerbergék megcsinálták, hogy a videók mellett 360 fokos fotókat is közzé lehessen tenni. Most újabb lépést tett a Facebook, hogy népszerűsítse ezeket a fotókat.

A napokban az androidos, valamint az iPhone-ra és iPadre fejlesztett Facebook-alkalmazásban is megjelent egy új gomb, aminek segítségével már nemcsak fotókat, videókat vagy épp élő közvetítést posztolhatunk a hírfolyamba, hanem 360 fokos fotókat is készíthetünk a készülékünk segítségével. Ez azért is fontos újítás, mert eddig csak egy erre szolgáló alkalmazással, vagy egy külön eszköz segítségével tehettük meg mindezt.

©

A TechCrunch szerint azonban elég lesz csak a státuszfrissítésnél kiválasztani a 360 fokos kép készítése menüpontot, majd a megjelenő rögzítés gombot megnyomni és egészen addig nyomva tartani, amíg el nem készül a felvétel. Amellett, hogy ezeken az ismerőseinket is megjelölhetjük, egy másik fontos újítás, hogy a 360 fokos felvételeket akár borítóképnek is beállíthatjuk.

©

A következő néhány napban érdemes lehet többször is megnézni a Facebookot, mert pár napon belül mindenkinél bekapcsolják a funkciót.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!