szerző:
hvg.hu

Most már nem csak a legnépszerűbb videómegosztón, hanem a világ legtöbbet használt GIF-oldalán is lehet látni a felvételek nézettségét, így válogatni a legfelkapottabb GIF-ek között.

A videók és a GIF-ek megosztása kapcsán a legtöbb internetezőnek két szolgáltatás jut eszébe, a YouTube és a Giphy. A két oldal között viszont (eddig) volt egy fontos különbség: amíg a világ legnépszerűbb videómegosztóján lehet látni a felvételek nézettségét, addig a napi 200 millió aktív felhasználóval büszkélkedő Giphy-n nem lehetett megtudni, hogy a GIF-eket hányszor nézték meg. Mától változik a helyzet, a Giphy-n is megjelent a nézettségszámláló.

Az újítás a hivatalos csatornákra és a Giphy partnereire érvényes, így minden népszerű feltöltő animációi mellett látszik az is, hogy az adott GIF-et hányszor nézték meg.

Sőt, minden népszerű feltöltő csatornáján – ilyen például a NASA, az űrügynökség nagyon menő GIF-eket oszt meg – látszik egy összegzés is arról, hogy mennyi GIF-et tett fel a Giphy-re és azok összesen mennyi nézettséget hoztak össze.

©

A fejlesztéssel sokkal jobban látható, hogy egy-egy mém vagy híressé vált mozdulat mennyire lett népszerű. Erre jó példa most Rihanna mozdulata, amit ugyan csak a hétvégén rögzítettek a 2017-es MTV Video Music Awards díjátadón, cikkünk íráskor mégis már közel 14 millió megtekintésnél jár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!