szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van egy alig ismert, de nagyon hasznos funkció az iPhone-ok és iPadek beállítási lehetőségei között, amely minden alkalmazásról megmutatja, hogy pontosan hány percig használtuk.

Az iPhone-ok és iPadek tulajdonosai már nagyon várják az iOS 11 érkezését, hiszen az új operációs rendszer mellett jó néhány érv szól, de az elsőként észrevett pozitívumok mellett további előny lehet a vészhívós funkció és a legidegesítőbb dolog eltűnése. Addig viszont ajánlunk egy olyan iOS-es funkciót, ami már most is bevethető, viszont a legtöbben nem nem ismerik, mert nem is lett nagyon “reklámozva”, pedig nagyon hasznos: a mobil vagy tablet percre pontosan mutatja, hogy mennyi ideig használjuk az alkalmazásokat.

Az eddig is ismert volt, hogy a Beállítások között az Akkumulátor menüpont százalékosan mutatja, melyik alkalmazás mennyiben járult hozzá az aksi merüléséhez az elmúlt 24 órában és az elmúlt napokban. Csak hogy van ott még egy fontos ikon…

©

A két időintervallum kiválasztása mellett egy óra ikon látható, amit megérintve rögtön érdekes információhoz jutunk arról, melyik alkalmazással mennyi időt töltünk/pazarolunk el. Ez nagyon fontos lehet azoknak, akik úgy érzik, túl sokat használják a mobiljukat, és tudatosan szeretnének ezen változtatni.

©

Itt megkapják a statisztikákat – szintén az elmúlt 24 óra és az elmúlt egy hét adataiból –, és nem csak az alkalmazásokkal töltött időt lehet látni az óra ikon megérintésével, hanem azt is, mennyi időt ment háttérben az alkalmazás.

Ha máskor is tudni szeretne iPhone-os trükkökről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

Meghátrált, mégsem emeli az Xbox-előfizetés árát a Microsoft

A külföld is kiállt Navalnij mellett

A külföld is kiállt Navalnij mellett

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”

Kilenc évvel Auschwitz előtt írta: „Lehet, hogy gáz fojtja tüdőnkbe a versünk”