szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vonzó célpont lehet a hackerek számára a Chrome, mivel ezt a böngészőt használják a legtöbben. Újabban a bővítményein keresztül támadják, bosszantják a felhasználókat.

A Chrome egyik igen kedvelt tulajdonsága, hogy rengeteg különféle bővítményt lehet letölteni hozzá, így ki-ki a kívánalmainak megfelelően alakítgathatja a böngésző tudását. Most viszont úgy tűnik, össztűz alá vették a Chrome-ot, abban az értelemben, hogy egy hónapon belül már több bővítményfejlesztőt, illetve magát a bővítményt is meghekkelték.

Korábban már beszámoltunk arról, hogyan esett áldozatul az amúgy nagyon jó fordítási képességekkel felruházott Copyfish, majd pár nappal később a Web Developer bővítmény, amelybe kéretlen reklámokat injekcióztak, hogy ezzel bosszantsanak több mint egymillió felhasználót.

©

A Web Developer fejlesztője jelentette a Proofpointnak a hekkelés tényét, és a biztonsági gyártó vizsgálódni kezdett, és további bővítményeket talált a Web Store-ban, amelyeket megváltoztattak – írja a The Hacker News. A Proofpoint közzé is tette a kompromittált Chrome-bővítmények aktuális listáját, az említetteken kívül az alábbiak vannak benne: Chrometana (1.1.3), Infinity New Tab (3.12.3), Web Paint (1.2.1), Social Fixer (20.1.1). A Proofpoint kutatója szerint a TouchVPN és a Betternet VPN bővítmények is érintettek lehetnek.

Az egyelőre ismeretlen támadók megszerzik a fejlesztő Google-hozzáférését, majd módosítják a bővítményt, rosszindulatú feladatok végrehajtására veszik rá őket, vagy rosszindulatú Javascript-kódokat adnak hozzájuk, hogy hamis reklámokkal vagy jelszólopással bevételt generáljanak a hackerek számára. Jelenleg nem tudni, kik állnak a Chrome-bővítmények hackelése mögött.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót

Visszahozta a Volkswagen a legőrültebb Polót

Hét megyében figyelmeztetnek ónos esőre a meteorológusok

Hét megyében figyelmeztetnek ónos esőre a meteorológusok

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse